Videospeler inladen...

Terreurexperte: "Online worden aanslagen verheerlijkt en er ontstaat een competitie: wie kan er het meest doden?"

Volgens terreurexperte Annelies Pauwels inspireren daders van aanslagen zoals die in El Paso gisteren elkaar op het internet. Zo ontstaat er een competitie en worden de aanslagen verheerlijkt. Dat zei ze in "Terzake".

Tijdens een bloedige schietpartij in een warenhuis in Texas doodde een schutter gisteren 22 mensen. Zulke aanslagen zullen nog vaker voorkomen. "De daders inspireren elkaar. De dader van de aanslag in Christchurch in Nieuw-Zeeland keek op naar Anders Breivik." Breivik doodde 77 mensen in Noorwegen in 2011. 

Online gaan zulke aanslagen een eigen leven leiden. "Op bepaalde online kanalen worden die aanslagen verheerlijkt en er ontstaat een competitie. Wie kan er meer doden? Wie zal de volgende zijn?"

Bekijk hier het interview met Annelies Pauwels in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen