Jonas Roosens

"Running mate" SP.A-voorzitter John Crombez stopt met actieve politiek

Stephanie Van Houtven, nationaal ondervoorzitter van de SP.A en districtsschepen in Borgerhout, neemt afscheid van de actieve politiek en geeft haar carrière "een nieuwe wending". Dat meldt ze in een persbericht. Van Houtven is  ondervoorzitter sinds 2015 en was tijdens de campagne voor het voorzitterschap de "running mate" van John Crombez.

De 36-jarige Van Houtven was bij de voorbije federale en Vlaamse verkiezingen geen kandidaat meer en wil zich naar eigen zeggen "professioneel heroriënteren". Dat kan alleen als ze volledig afscheid neemt van de actieve politiek, vindt ze.

"Ik ben een ambitieuze dame en wil verdere professionele horizonten ontdekken", aldus Van Houtven. "Ik heb altijd gezegd dat een politieke carrière voor mij per definitie eindig is. Ik geef mijn mandaat als districtsschepen terug aan de partij en zal eveneens ontslag nemen uit de Borgerhoutse districtsraad." Ze wil wel actief blijven in maatschappelijke initiatieven in haar district.

Van Houtven was in de vorige legislatuur nog districtsburgemeester van Borgerhout van 2016 tot 2018. Sinds juni 2015 is ze ook nationaal ondervoorzitter van de SP.A.  Dat ondervoorzitterschap kwam sowieso weldra vrij in het kader van de voorzittersverkiezingen van dit najaar.

Meest gelezen