Onbekenden hangen spandoek aan woning Bart De Wever: "Vergeet de 810.000 kiezers niet!"

In Deurne hebben onbekenden voorbije nacht een spandoek opgehangen aan de woning van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Daarop staat de tekst "Vergeet de 810.000 kiezers niet!", zo meldt persagentschap Belga.

"Vergeet de 810.000 kiezers niet!", die slogan verwijst naar het aantal mensen dat bij de jongste verkiezingen voor het Vlaams Belang stemde.

De voorbije dagen werd druk gespeculeerd over de Vlaamse formatiegesprekken. Eind vorige week waren er geruchten dat formateur Bart De Wever het Vlaams Belang de deur zou wijzen en er snel duidelijkheid zou komen met wie De Wever dan wel verder in zee wil, maar het bleef dit weekend uiteindelijk opvallend stil. 

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter had vorige week Bart De Wever nog gewaarschuwd hen niet te laten vallen. Doet hij dat wel, dan "worden wij zijn grootste vijand", klonk het toen.

De meest waarschijnlijke opties voor de vorming van een Vlaamse regering zijn een "Bourgondische coalitie", met N-VA, Open VLD en SP.A, en een "Zweedse coalitie", met N-VA, CD&V en Open VLD.

Zelf proberen? Stel hier een coalitie samen:

Meest gelezen