Twee drugsdealers en tientallen gebruikers betrapt op fuif Glabbeek

Afgelopen weekend heeft de politie een grote drugsactie gehouden tijdens het Strandfuifweekend in Glabbeek. Twee drugdealers en 22 gebruikers werden betrapt. Zij kregen een boete, de dealers ook een proces-verbaal. Burgemeester Peter Reekmans wil met de actie aantonen dat drugs niet welkom zijn in Glabbeek.

De lokale politie controleerde samen met de federale collega's in totaal 250 van de 1200 bezoekers. 22 jongeren hadden drugs op zak en moesten meteen een boete betalen tussen de 75 en 300 euro. Twee drugsdealers kregen een proces-verbaal. De controle gebeurde in een tent aan de ingang zodat de politie onopvallend maar wel grondig te werk kon gaan. Burgemeester Peter Reekmans: "Glabbeek is een bruisende gemeente die heel gastvrij is voor feestvierders. Maar drugs zijn hier niet welkom." 

Drughonden

Ook het Rode Kruis was paraat, gaat de burgemeester verder. "Zij vormen een belangrijke partner bij het herkennen en behandelen van incidenten rond drugs." Hij beseft dat niet alle drugs weggehouden kunnen worden op evenementen, maar hoopt wel dat de actie mensen afschrikt. In totaal werden 16 agenten en twee drugshonden ingezet.

Meest gelezen