Kind en Gezin maakt afspraken met kinderdagverblijf in Tongeren na weggelopen peuter

Kind en Gezin heeft dinsdag samengezeten met de uitbater van kinderdagverblijf Juul uit Tongeren. Samen werd er bekeken hoe de veiligheid van de kinderen verhoogd kan worden na het incident van twee weken geleden waarbij een peuter wegliep.

Twee weken geleden raakte de crèche nog in opspraak toen een peuter kon gaan wandelen en teruggevonden werd op een drukke gewestweg. Kind en Gezin heeft dinsdag samen met de uitbater gezocht naar oplossingen.

“Er was een uitgebreid overleg met de uitbater van kinderopvang Juul", vertelt Leen Du Bois van Kind en Gezin. "Daar is uitvoerig besproken hoe het incident is gebeurd en hoe dat in de toekomst kan voorkomen worden.”

Plan van aanpak

De uitbater van het kinderdagverblijf heeft ook een plan van aanpak voorgesteld. “De uitbater heeft ook nog eens goed de afspraken herbekeken met het personeel over het toezicht”, voegt Leen Du Bois eraan toe. In de komende dagen wordt nog bekeken hoe het plan zal lopen en hoe de communicatie met de ouders zal gebeuren.

Meest gelezen