Jon Huntsman
AFP or licensors

Amerikaanse ambassadeur in Rusland neemt ontslag

Jon Huntsman, de Amerikaanse ambassadeur in Rusland heeft ontslag genomen, dat schreef hij in een brief aan de Amerikaanse president Donald Trump. Het is de zoveelste topdiplomaat die tijdens het bestuur van Trump ontslag neemt.

"Ik ben vereerd door het vertrouwen dat u in mij hebt gesteld als ambassadeur van de Verenigde Staten in Rusland tijdens deze historisch moeilijke periode in de bilaterale betrekkingen", schrijft Huntsman aan Trump. "We moeten Rusland ter verantwoording blijven roepen wanneer het ons en onze bondgenoten in gevaar brengt", schreef hij kritisch. Maar Huntsman voegde ook nog toe: "Hoewel veel van wat ons verdeelt onverenigbaar is, zijn er gemeenschappelijke belangen die we niet kunnen negeren."

Hoewel veel van wat ons verdeelt onverenigbaar is, zijn er gemeenschappelijke belangen die we niet kunnen negeren

Jon Huntsman

Trump had Huntsman aangevoerd als ambassadeur in Rusland bij zijn aantreden tot president in 2017. Ex-presidentskandidaat Huntsman heeft eerder ook gediend als ambassadeur in Singapore en in China, onder de voormalige Democratische presidenten Bill Clinton en Barack Obama.

De regering-Trump heeft een zeer hoog verloop gekend, met vele topdiplomaten en ambtenaren die werden ontslagen of ontslag hebben genomen.

Meest gelezen