Brussels parket sluit deal met HSBC voor minnelijke schikking van bijna 300 miljoen euro 

Het Brussels parket heeft een minnelijke schikking van bijna 300 miljoen euro ondertekend met de bank HSBC. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd aan VRT NWS. 

Het gerecht voert al jaren een onderzoek naar de Britse bank HSBC, meer bepaald naar een afdeling in Zwitserland. De bank hielp haar klanten, onder wie ook een pak Belgen, jarenlang om zwart geld verborgen te houden. Het gerecht kwam de fraude op het spoor toen de Franse autoriteiten in juli 2010 een cd-rom overhandigden met gegevens over bankrekeningen van Belgische inwoners bij de HSBC Private Bank Genève. 

Nu heeft het Brusselse parket een minnelijke schikking van bijna 300 miljoen euro ondertekend met de bank HSBC. Op die manier kan de bank een proces voor fiscale fraude ontlopen. Als de minnelijke schikking goedgekeurd wordt door de raadkamer, dan zal HSBC zich dus niet voor de rechtbank moeten verantwoorden. 

Meest gelezen