Oud-VRT-gezicht Eva Daeleman: "Na mijn burn-out heeft wandelen mij deugd gedaan"

Wandelen was voor Eva Daeleman een van de manieren om haar burn-out van enkele jaren geleden te overwinnen. Dat vertelt het voormalige VRT-gezicht in "Plage préférée" op Radio 2. Wandelen is wel degelijk goed voor de mentale gezondheid, bevestigt Nathalie Didden van Wandelsport Vlaanderen.

“Wandelen doet je jezelf beter te voelen.” Dat is de conclusie na heel wat kilometers van Eva Daeleman. “In 2015 kreeg ik een burn-out, daarvoor was ik een gigantische sportfreak. Plots ging niets meer. Enkel wandelen ging nog wel, wanneer ik ging stappen, kon ik ontspannen.

Stap voor stap

Daeleman bouwde rustig op. “Sporten met een burn-out is niet evident, het begon met elke dag 200 meter te stappen. Daarna kocht ik een hond en ging ik steeds meer op stap”

Eva woont al even in Oostende. “Ik heb er de gewoonte van gemaakt om elke dag een wandeling te maken. Ik probeer zo vaak mogelijk naar het strand te gaan. Dagelijks met m’n voetjes in het zand, zalig.”

Wetenschappelijk bewezen

Wandelen is echt goed voor de gezondheid, dat heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Nathalie Didden van Wandelsport Vlaanderen bevestigt dat: “Wandelen maakt je geest leeg, je humeur wordt er beter van en je krijgt meer zelfvertrouwen. Het is dus zowel goed voor je lichaam als voor je geest.”

Te Gekke Wandelingen

“Te Gek”, de beweging met als doel psychische en geestelijke gezondheid onder de aandacht brengen, organiseert nu te gekke wandelingen. Barbara Dex, Guy Swinnen en Wouter Berlaen zijn ook ambassadeurs van deze actie en zongen het themalied in.

Vind de agenda en heel wat gekke wandelideeën op de site van Te Gek.

Meest gelezen