Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Man gooit schoenendoos, gevuld met zijn eigen spaargeld, in afvalbak

Sorteren om daarna te kunnen recycleren. Dat had een man uit Ashland, in de Amerikaanse staat Oregon, eind vorige week alvast goed begrepen toen hij een gevulde schoenendoos in een afvalbak van het afvalverwerkings- en recyclagebedrijf Recology gooide. Alleen besefte de man te laat dat de doos niet gevuld was met recycleerbaar materiaal, maar wel met het geld dat hij zijn leven lang bij elkaar gespaard had, een totaal van ruim 23.000 dollar (20.500 euro). In paniek belde hij naar het afvalverwerkingsbedrijf, maar daar kon men hem niet garanderen dat de schoenendoos nog zou teruggevonden worden.

"Je mag niet vergeten dat we hier iedere dag een massa aan materiaal ophalen. Om daartussen iets terug te vinden, dat is zoals zoeken naar een naald in een hooiberg. Zeker in dit geval, omdat de betreffende vuilniswagen al leeg gemaakt was en de inhoud op weg was naar een recyclagecentrum in Californië, waar er onmiddellijk verder gesorteerd was", aldus Linda Wise, general manager van een van de afdelingen van Recology, in de Santa Rosa Press-Democrat.

Wise: "Omdat nochtans niet alle inhoud van de verschillende trucks die in het recyclagepark aankomen, verdeeld was, vroegen we de medewerkers om toch een oogje in het zeil te houden voor de schoenendoos. Met succes, want de volgende ochtend verscheen de doos op een loopband en werd die opgemerkt door een attente medewerker."

“Uiteindelijk kon 22.940 dollar gerecupereerd worden. 320 dollar is verloren gegaan in het hele proces”, aldus Wise nog. Volgens Wise was de man uit Oregon "ecstatic" toen hij op de hoogte gebracht werd van de vondst. Hij is intussen zijn geld komen ophalen.

Meest gelezen