Videospeler inladen...

Activisten tegen toerisme vernielen huurauto's op Mallorca

Op het eiland Mallorca heeft de Spaanse politie een onderzoek geopend naar vandalisme tegen huurauto's in de hoofdstad Palma. In een filmpje dat een antitoerisme­organisatie op sociale media had gedeeld, is te zien hoe enkele activisten de auto's vernielen.

Foto's van de extreemlinkse organisatie Arran tonen hoe gemaskerde activisten 's nachts graffiti spuiten op de auto's, de banden lekprikken en de voorruiten inslaan. De politie heeft een onderzoek geopend nadat een autoverhuurbedrijf een klacht had ingediend en onderzoekt nu of er nog andere gedupeerden zijn.

De organisatie schreef bij het filmpje in een tweet dat de meer dan 100.000 huurauto's op het eiland zorgen voor "verzadiging, niet-duurzaamheid en vervuiling" en dat ze van de stad een "toeristische vitrine" maken. De organisatie zou elke zomer campagne voeren tegen het massatoerisme op het Spaanse eiland.

 Als de op een na grootste vakantiebestemming van de wereld ziet Spanje steeds meer antitoerismeactivisme. Ook in Barcelona is Arran actief. De organisatie beschuldigt het toerisme ervan de huizenprijzen op te drijven, het stadscentrum kapot te maken en het milieu te vervuilen.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen