Pukkelpop ook in Hasseltse binnenstad met PKP DWNTWN

Het muziekfestival Pukkelpop krijgt ook een podium in de binnenstad van Hasselt. Voor en tijdens het festival zullen verschillende artiesten die op de wei in Kiewit staan er een optreden geven. PKP DWNTWN moet de link tussen het festival en de stad Hasselt versterken. 

Op drie hotspots in de stad kunnen zowel festivalgangers, Hasselaren als bezoekers de Pukkelpop-sfeer in de binnenstad ervaren. "Wie Hasselt zegt, zegt Pukkelpop. En andersom", licht burgemeester Steven Vandeput (N-VA) toe. "Door de Pukkelpop-sfeer naar de binnenstad te brengen, willen we de Hasselaren en onze bezoekers laten meegenieten van het festival. Dit is ongetwijfeld een win-winsituatie voor de stad en het festival."

Blikvanger is het Molenpoortplein, waar vrijdag 16 augustus en zaterdag 17 augustus tussen 10 en 14 uur verschillende Pukkelpop-artiesten zullen optreden. Zo zakken op vrijdag Equal Idiots en Sons naar het centrum af, terwijl op zaterdag Brihang en Hasselts talent zoals Ruby Grace en Portland langskomen. In de namiddag zijn er op het Capucienenplein workshops streetart en festivalmode. 

Dit weekend, op 10 en 11 augustus, wordt er op het Groenplein al een voorsmaakje gegeven van de Limburgse acts die optreden op Pukkelpop. 

"In samenwerking met de stad Hasselt en met ondersteuning van de Muziekodroom brengen we steengoede Pukkelpop-artiesten naar de Hasseltse binnenstad. Deze optredens vormen het orgelpunt van de eerste editie van PKP DWNTWN", zegt festivalorganisator Chokri Mahassine.

De Lijn rijdt gratis van en naar Pukkelpop

Pukkelpopgangers kunnen op vertoon van hun festivalticket of -bandje gratis gebruikmaken van de shuttlebussen van en naar het festival en van de nachtbussen naar 36 gemeenten. Verder wordt het gewone aanbod van De Lijn tijdens Pukkelpop versterkt. Vanuit heel Vlaanderen kunnen bezoekers gratis een bus of tram van De Lijn naar Pukkelpop nemen, aangezien het festivalticket ook een busticket bevat.

Pukkelpop zet al jaren in op gratis openbaar vervoer. "Nadat bleek dat het persoonlijk vervoer van de festivalganger een van de grootste vervuilers was, werd onder andere de promotie van die gratis treinen en bussen nog verder opgevoerd", legt de Pukkelpop-organisatie uit.

Op zondagnacht voorziet de NMBS ook gratis nachttreinen. Carpoolen is mogelijk via de CovEvent-app op de website van Pukkelpop. Ten slotte is er een gratis bewaakte fietsenstalling op enkele meters van het festivalterrein.

Meest gelezen