Presa Presidencial Miraflores

Trump voert druk op Venezolaanse president Maduro op met bijkomende economische sancties

De Amerikaanse president Donald Trump heeft nieuwe economische sancties aangekondigd om de druk op te voeren op de Venezolaanse president Nicolás Maduro. Alle Venezolaanse bezittingen in de VS worden bevoren in een poging om Maduro te doen aftreden.

"Alle eigendommen en belangen in eigendommen van de regering van Venezuela in de Verenigde Staten zijn geblokkeerd en mogen niet worden betaald, ingetrokken, overgedragen of op een andere manier worden gedeeld", is in het decreet te lezen. Met de nieuwe sanctie plaatst Trump het socialistische regime van Maduro op dezelfde lijst als Cuba, Noord-Korea, Syrië en Iran.

Eerdere sancties waren vooral gericht op de olie-industrie, de bron van bijna al de exportopbrengsten. De VS probeert zo druk te zetten op president Maduro. Oppositieleider Juan Guaidó heeft zichzelf begin dit jaar, met de steun van de VS, uitgeroepen tot president en eist de afzetting van Maduro. Die laatste heeft nog steeds de steun van het leger en de politie.

Venezuela kampt al jaren met een economische, politieke, financiële en humanitaire crisis. Steeds meer Venezolanen ontvluchten hun land. 

Meest gelezen