Verhoging van kanaalbrug in Heusden-Zolder verloopt moeizaam

De verhoging van de kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder blijft moeizaam verlopen. Het is al bijna een jaar dat de werkzaamheden daar problemen opleveren.

Dat de werken moeizaam verlopen had in eerste instantie te maken met het aanbrengen van de waterdichtingslaag. Maar ook de werkzaamheden die daarop volgden, verliepen moeizaam. "Gelukkig zijn er de laatste maanden wel wat vorderingen geboekt", vertelt Sepp Vandijck van Wegen en Verkeer. "Maar bij het vervolg zijn er nu weer wat moeilijkheden."

Eindresultaat is essentieel

"Het eindresultaat is voor ons essentieel en dat is nog niet in orde", gaat Vandijck verder. "De gerechtsdeskundige is al sinds vorig jaar met het dossier bezig. Hij zoekt samen met alle partijen naar een duurzame oplossing. Ook deze maand staat er weer een expertise op de agenda waarbij de aanpak bepaald wordt." In november vorig jaar werd nog gehoopt dat de brug dit najaar in beide richtingen klaar zou zijn, maar tegen dan zal vermoedelijk nog maar één kant van de brug klaar zijn. 

Meest gelezen