Verschillende waterlekken op korte tijd in Kessel-Lo

In de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo zijn er vier waterlekken in één week tijd ontstaan. De oude waterbuizen in de straat springen door hoge drukverschillen. De straat loopt dan vol water en ook kelders lopen onder. De buurt gaat nu een gezamenlijke brief naar de stad en de Watergroep schrijven met de vraag om de waterleidingen in de straat aan te pakken.

"Voor mijn huis waren er drie leidingsbreuken", vertelt buurtbewoner Rudi. "We zitten dus nu al aan zes à zeven breuken op negen dagen tijd. Vorige week zondag is het begonnen en vorige vrijdag, zaterdag, zondag en dinsdag telkens rond vier uur 's nachts nog eens opnieuw. Ons onderbewustzijn begint zich daar ondertussen op in te stellen waardoor we niet meer zo goed slapen. Bij het minste geruis word je wakker. Gisteren hebben we een aantal kelders leeggepompt en ook vandaag zullen we dat opnieuw moeten doen."

Ook Hilde is niet opgezet met de waterlekken: "Er was een lek voor de deur waardoor het water binnensijpelt vanuit de grond door mijn voorgevel in de kelder. Het ergste is het dat het probleem al 3 jaar gekend is. Toen was er het eerste lek en de Watergroep vertelde toen al dat ze nog regelmatig zouden moeten terugkomen als er iets zou gebeuren. De leiding is volledig versleten. Vier nachten na elkaar worden wij rond vier uur wakker en wordt de hele straat gealarmeerd. Het is echt dramatisch. Zondag hebben we tot 20.15 uur geen drinkwater gehad." 

Grote solidariteit 

Volgens Rudi is de solidariteit bij de buren zeer groot: "Er is bijvoorbeeld een jongeman die samenwoont met oudere mensen en hij brengt voor iedereen die in het huis woont water mee. De volledige buurt moet afgesloten worden, want de afsluitkranen werken niet meer. Er is nu één noodkraan een straat verder. Wij zijn heel dankbaar voor de interventieteams die de problemen moeten oplossen. Die mannen werken ongelooflijk hard en blijven zeer vriendelijk."

"Rudi heeft namens alle buren een mail gestuurd naar de stad", zegt Hilde. "Er moet nu dringend een uitvoeringsbesluit komen. De stad moet dus dringend een beslissing nemen om de oude waterleidingen te vervangen." 

Meest gelezen