Videospeler inladen...

Wagen met strobalen vliegt in brand in Kortemark, brandweer heeft de handen vol

In Kortemark is een wagen met grote strobalen in brand gevlogen op de Staatsbaan, de N35. Dat is de drukste weg van de gemeente. De brandweer had veel werk om het vuur onder controle te krijgen. 

Het vuur was hevig en er was ook bijzonder veel rook. Er vlogen stukken verbrand stro in het rond. Buurtbewoners werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden, ook al was de rook niet giftig. De Staatsbaan werd afgesloten en dat zou nog de hele avond duren.

De brandweerposten van Kortemark en Koekelare kwamen ter plaatse. Ze moesten al het geperste stro uit elkaar trekken om het vuur volledig te kunnen doven. De oorzaak van de brand ligt waarschijnlijk bij een technisch defect onderaan de strowagen.

Meest gelezen