Derde seizoen "American crime story" over seksschandaal waarin president Clinton en stagiaire Lewinsky verwikkeld zaten

Het derde seizoen van "American crime story" focust op de affaire tussen Amerikaans oud-president Bill Clinton en zijn  toenmalige stagiaire Monica Lewinsky. Lewinsky zelf heeft ook wat in de pap te brokken: zij is deze keer een van de producenten van de Fox-succesreeks.

De vorige seizoenen stond de rechtszaak O.J. Simpson en de moord op mode-ontwerper Gianni Versace centraal. Het derde seizoen krijgt de titel "Impeachment: American crime story". Impeachment is een afzettingsprocedure. Daarin belandde de Democratische president Bill Clinton, omdat die loog over zijn affaire met Monica Lewinsky in 1998 en 1999. 

Actrice Beanie Feldstein (foto onder) neemt de rol van Lewinsky op zich. De nieuwe reeks wordt verwacht in september 2020, zes weken voor de presidentsverkiezingen in de VS.

Sarah Paulson speelt Linda Tripp, destijds de vertrouwelinge van Lewinsky. Zij nam - zonder medeweten van Lewinsky - de telefoongesprekken op tussen haar en president Clinton. Die opnames werden bewijsmateriaal. Wie Bill en zijn echtgenote Hillary Clinton zullen vertolken, is niet bekend. De audities lopen nog.

Beanie Feldstein speelt Monica Lewinsky.
2019 Invision

Hoe zat die affaire ook alweer? In 1998 komt de Amerikaanse president Bill Clinton in het oog van de storm terecht wanneer uitlekt dat hij in het Witte Huis seks heeft gehad met stagiaire Monica Lewinsky. Er vormen zich twee kampen: politieke adviseurs van de president vinden dat hij de waarheid naar buiten moet brengen, terwijl zijn advocaten hem de raad geven zo weinig mogelijk los te laten. De president geeft een televisietoespraak waarin hij de gebeurtenissen staalhard ontkent. Wanneer hij beschuldigd wordt van meineed, verandert de president het geweer van schouder en biedt hij zijn excuses aan.

Meest gelezen