AFP or licensors

Bankovervallers beroven hoofdkwartier Mexicaanse Munt

In Mexico-Stad hebben overvallers het hoofdkwartier van de Mexicaanse Munt beroofd, dat hebben de autoriteiten gemeld. Ze zouden met een buit van meer dan 2 miljoen euro aan de haal zijn. 

Drie gewapende mannen zouden het hoofdkwartier van de Mexicaanse Munt aan de Paseo de la Reforma, een van de belangrijkste straten van Mexico-Stad, binnen gegaan zijn. Ze overmeesterden de bewakers en konden zeer snel de kluis bereiken, die open was, dat vertelde de secretaris van Openbare Veiligheid Jesús Orta Martínez aan de Mexicaanse nieuwszender Telediario.

Volgens de secretaris zijn de overvallers aan de haal gegaan met onder andere een grote hoeveelheid gouden munten, horloges en andere waardevolle spullen.  Lokale media schatten hun buit op meer dan  2 miljoen euro.

De politie is een onderzoek gestart. Ze beschikken over de beveiligingsbeelden waarop de overvallers te zien zijn. 

Meest gelezen