AFP or licensors

Canadese politie vindt twee lichamen, het gaat wellicht om de twee tieners die worden gezocht voor drievoudige moord

De Canadese politie heeft twee lichamen gevonden in dichtbebost gebied in Gillam. Het gaat wellicht om de twee tieners die werden gezocht voor drievoudige moord. De autopsie moet uitsluitsel brengen over hun identiteit en doodsoorzaak.

De twee tieners Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) zijn al drie weken op de vlucht in Canada. Ze worden verdacht van de moord op een universiteitsprofessor en twee jonge toeristen, een Amerikaanse vrouw en haar Australische vriend.

Sindsdien houdt de Canadese politie een klopjacht naar de twee verdachten. Zij worden omschreven als "gevaarlijk en gewapend". Een grootschalige zoekactie in de onherbergzame regio British Columbia werd eind vorige week nog stopgezet wegens een gebrek aan sporen naar de tieners.

De politie zette man en macht in en doorzocht een gebied van 11.000 km2 te voet en per helikopter. Zo'n 500 woningen en verlaten gebouwen werden gecontroleerd. 

Beschadigde boot en uitgebrande auto

Gisteren raakte bekend dat er sporen werden gevonden in de centrale provincie Manitoba, in Gillam. Daar hield het duo de 1.300 inwoners in de ban. In Gillam werd een vaartuig, een beschadigde aluminiumboot, van de twee gevonden, net als een uitgebrande auto.

De twee lichamen zijn vandaag gevonden op een kilometer van de boot, in een dichtbegroeid bos. Hoe de twee tieners om het leven zijn gekomen, is nog niet duidelijk. Een motief voor de drievoudige moord ontbreekt.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen