Inwoners van Aalter zetten beertjes buiten als eerbetoon aan Bjorg Lambrecht

Na een oproep op Facebook duiken overal in Aalter knuffelberen op om de overleden wielrenner Bjorg Lambrecht te eren. Lambrecht woonde in Knesselare, sinds de fusie, een deelgemeente van Aalter.

In de ruime regio van Aalter en deelgemeente Knesselare zetten mensen beertjes op hun vensterbank of in de tuin, als eerbetoon aan Bjorg Lambrecht.

Dat doen ze na een oproep van Angelique Bo op Facebook. Ze vraagt om zoveel mogelijk knuffelbeertjes buiten te zetten, met een briefje rond de hals waar ‘RIP Bjorg Lambrecht’ op staat.

"Ik ben onder de indruk van dit overlijden”, schrijft Angelique Bo. “Ik ben ook trots op ons warme dorp waar de sterke samenhorigheid groot blijkt. Bjorg leek de knuffelbeer van velen. Daarom zet ik tot en met het afscheid een knuffelbeertje aan mijn voordeur."

"Het kan ook aan de brievenbus, in de tuin of op de vensterbank. Uit respect en trots. En als blijk van steun aan iedereen die deze jonge mens lief had. Laat ons samen wat liefde tonen, en doe hetzelfde. Het maakt mijn knuffel minder eenzaam.”

Meest gelezen