Videospeler inladen...

Johan Sauwens legt eed af als burgemeester van Bilzen

Johan Sauwens heeft de eed afgelegd als burgemeester van de Limburgse gemeente Bilzen. Dat gebeurt nu pas omdat de gemeenteraadsverkiezingen in Bilzen moesten worden overgedaan na een klacht van Sauwens over onregelmatigheden. Zijn CD&V-lijst Trots op Bilzen was eerst uit de meerderheid gehouden, maar na de nieuwe verkiezingen kwam ze toch aan de macht in Bilzen. 

Na de verkiezingen van 14 oktober 2018 vormde de liberale lijst Beter Bilzen een coalitie met N-VA en SP.A. Bruno Steegen (Beter Bilzen) werd aangeduid als burgemeester. De lijst van Sauwens, Trots op Bilzen, werd dus buiten gehouden. 

Maar bij de nieuwe verkiezingen op 16 juni verloren N-VA en SP.A fors, waardoor de coalitie haar meerderheid verloor. Een bestuur zonder Trots op Bilzen was niet meer mogelijk.

Sauwens ging praten met Bruno Steegen, wat leidde tot een bestuursakkoord begin juli. De twee hebben ook de burgemeesterssjerp onder elkaar verdeeld. De eerste helft van de legislatuur is voor Johan Sauwens, vanaf 1 april 2022 neemt Bruno Steegen het roer over.

In het Limburgse provinciehuis heeft Sauwens vandaag de eed afgelegd als burgemeester bij provinciegouverneur Herman Reynders. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen