Aantal activiteiten in Leopoldpark in Oostende wordt beperkt: "Natuur kan onvoldoende herstellen"

Oostende wil het Leopoldpark ontlasten en beperkt daarom het aantal evenementen dat er zal plaats vinden. Volgens het stadsbestuur ziet de natuur te veel af van alle evenementen die er plaatsvinden.

Een van de evenementen die er plaatsvinden, is Theater Aan Zee, dat momenteel loopt. Dat zou wel in het park kunnen blijven, samen met Winter in het Park. Alle andere, kleinere, evenementen moeten op zoek naar een nieuwe plaats. Het park uit 1870, met het bekende bloemenuurwerk, is al dertien jaar beschermd als monument.  

"De druk op het park is te groot", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "De opeenvolging van evenementen zorgt ervoor dat de natuur onvoldoende kan herstellen. We moeten ervoor zorgen dat dat historische park niet overbelast raakt." 

Onder meer Barrio Cantina, Horeca Battle, en het North Sea Beer Festival zullen naar een andere locatie verhuizen. 

Meest gelezen