Kruispunt in Wellen bedolven onder parketlijm: "Vandaag nog niet opgeruimd"

Het is sinds dinsdagavond een plakkerige toestand op het kruispunt van de Vloeiherkstraat en de Dorpstraat in Wellen; daar ligt synthetische lijm op straat.

Een bedrijf heeft in het centrum van Wellen een paar potten synthetische parketlijm verloren, en die zijn uiteengespat, waardoor het hele kruispunt onder parketlijm kwam te zitten. En die lijm ligt er nog altijd, zegt Sep Vandijck van Wegen en Verkeer Limburg. "We hebben nu besloten om te wachten tot de lijm opgedroogd is, die ligt op bepaalde stukken redelijk dik. Dus dat kan nog even duren. En dan gaan we die lijm laten wegstralen door een aannemer."

"Nog niet voor vandaag"

Wegen en Verkeer is er niet standaard op voorzien om elastische parketlijm te gaan verwijderen van de baan. "Het is nu even bekijken in functie van de lopende onderhoudsbestekken hoe we dat kunnen laten uitvoeren", zegt Vandijck.  "We hopen wel op een snelle oplossing maar vandaag zal de lijm zeker nog niet opgeruimd geraken."

Meest gelezen