33 Antwerpse gemeenten willen samen netwerk van elektrische deelfietsen uitbouwen

33 gemeenten in de provincie Antwerpen willen samen een grensoverschrijdend netwerk van elektrische deelfietsen uitbouwen. Zo zou u zich nog vlotter moeten kunnen verplaatsen in de ruimere regio rond Antwerpen, zonder de auto.

De 33 Antwerpse gemeenten verenigen zich in de Vervoerregio Antwerpen. In die regio zou u op verschillende strategische knooppunten een elektrische fiets kunnen ophalen of weer achterlaten. Daarmee kan u dan langere afstanden afleggen. 

"Er zijn een 70-tal mobiliteitsknooppunten geselecteerd, waar overstappen mogelijk is", zegt Koen Kennis (N-VA), schepen voor Mobiliteit in Antwerpen en voorzitter van de Vervoerregio Antwerpen. "Die zijn in de buurt van stations en park and rides, maar ook in dorpskernen. Je kan die fietsen dan gebruiken om naar het werk te gaan, maar ook naar de school of de winkel, of in je vrije tijd."
 
In de betrokken regio wonen 1,1 miljoen mensen die die elektrische fietsen kunnen gebruiken. Verwacht wordt dat er nog eens 70.000 inwoners zullen bijkomen tegen 2030. De regio is ook koploper wat werkgelegenheid betreft in Vlaanderen, met meer dan 500.000 jobs bij 85.000 bedrijven. 

Herbekijk hieronder de reportage uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen