Represented by ZUMA Press, Inc.

Amerikaanse minister Pompeo blijft optimistisch over gesprekken met Noord-Korea

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, blijft hoopvol over de gesprekken met Noord-Korea. De onderhandelingen op het niveau van werkgroepen kunnen de komende weken weer opstarten, zei hij in Washington. Pyongyang voerde de voorbije weken verscheidene testen met korteafstandsraketten uit.

"We zijn ons aan het voorbereiden op onderhandelingen over een paar weken", zei Pompeo. Hij benadrukte dat de Verenigde Staten vooral bezorgd zijn om testen met langeafstandsraketten en atoomproeven. Dinsdagochtend lanceerde Noord-Korea nog twee ballistische korteafstandsraketten vanuit de provincie Hwanghae-namdo. Volgens het Zuid-Koreaanse leger legden ze een afstand van ongeveer 450 kilometer af om uiteindelijk terecht te komen in de Japanse Zee. Het ging al om de vierde raketproef in minder dan twee weken tijd. 

Volgens de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn de raketproeven een "waarschuwing" voor de Verenigde Staten en Zuid-Korea, die regelmatig gezamenlijke militaire oefeningen houden. In juni ontmoetten Amerikaanse president Donald Trump en Kim elkaar nog in de gedemilitariseerde zone tussen beide Korea’s. Een tweede bilaterale top tussen beide leiders in het Vietnamese Hanoi in februari leverde niets op.

Meest gelezen