Journaalanker Hanne Decoutere organiseert een dansgala op valentijn

Journaalanker Hanne Decoutere organiseert komende valentijn een dansgala waardoor een jonge danser of danseres kans maakt op een beurs voor een tweejarige dansopleiding. Dat heeft ze verteld in het Radio 2-programma "Plage Préférée".  

Het dansgala, dat volledig in het teken van de liefde zal staan, vindt plaats op 14 februari in het Concertgebouw in Brugge.

"Ik organiseer het samen met Geneviève van Quaquebeke, mijn coach ten tijde van het televiseprogramma "Hanne danst", en nog een collega die ook heeft meegewerkt aan "Hanne Danst"", aldus Decoutere. "Geneviève speelde al langer met het idee. Na onze samenwerking het afgelopen jaar zijn we vriendinnen geworden en hebben we met ons drie de handen in elkaar geslagen. Er zullen op de avond zelf verschillende bekende liefdesduetten gedanst worden door vooraanstaande internationale balletdansers uit gerenommeerde gezelschappen en in een choreografie van gevestigde en hedendaagse choreografen. Het wordt een magische avond!"

En er is nog meer. "Uniek aan het concept is dat we dankzij sponsors een beurs zullen uitreiken aan een jonge danser of danseres die na een auditie aan een tweejarige opleiding mag beginnen bij een gloednieuwe jongerencompagnie Junior Ballet Antwerp (JBA). Dat is een gezelschap dat in september het levenslicht zal zien en een tussenstap vormt tussen een professionele dansopleiding en het professionele dansersleven in een compagnie. Op die manier kan iemand zijn of haar droom waarmaken, net zoals ik dat heb kunnen doen."

De ticketverkoop is nog niet gestart.

Herbekijk hier hoe Hanne Decoutere in het Canvas-programma "Hanne Danst" haar kinderdroom ziet uitkomen. VRT NWS holde een dag lang mee in haar spoor: 

Meest gelezen