Vrouw laat emoji's op haar huis schilderen: pestgedrag of niet?

Het zou allemaal zijn begonnen toen buren ontdekten dat Kathryn Kidd haar woning voor korte vakantieperiodes verhuurde op het online verhuurdersplatform Airbnb. Die woning lag in een rustige wijk van Manhattan Beach, in de Amerikaanse stad Los Angeles, en dat wilden de buurtbewoners zo houden. Er werd een klacht neergelegd en Kidd mocht een boete van 4.000 dollar betalen. Daarna liet ze haar huis beschilderen met 2 opvallende emoji’s, eentje die zijn tong uitsteekt en eentje wiens mond dichtgesnoerd is. Volgens Kidd om haar woning op te fleuren, volgens de buurtbewoners om hen te pesten. Die laatsten schakelden nu het stadsbestuur in om tot een oplossing te komen.

Kathryn Kidd op  nieuwswebsite Easy Reader News: "De kunstenaar die dit geschilderd heeft is een vriend van mij. In plaats van somber te doen, depressief rond te lopen, zijn neus in andermans dingen te steken, wil ik juist de boodschap van blijheid onderstrepen. Wees kleurrijk, wees positief, heb plezier in het leven. Toch niet alles moet grijs zijn. Het leven kan vol kleuren zitten. Vol regenbogen. Ik word zo moe van al die sombere gebouwen rondom mij. Mijn huis kan ik nu 'the happy house' noemen."

Nochtans zou de desbetreffende kunstenaar 'Z the Art', nadat hij het huis beschilderd had, een foto van zijn kunstwerk op zijn Instagramaccount gepubliceerd hebben met als tekst: "Zitten je buren constant te vitten op jou? Hebben ze jou duizenden dollars aan boetes gekost? Heb je hen daarover al eens willen aanspreken? Waarom zou je dat doen, als je daarvoor iemand kan inhuren die je een leuke boodschap laat schilderen?" Die tekst werd, aldus Easy Reader News, intussen wel van Instagram verwijderd en vervangen door de simpele omschrijving "The Emoji House".

Overduidelijk een 'Fuck you' naar de rest van de wijk

Buurtbewoonster Susan Wielandt: "Ik voel dat ik rechtstreeks aangevallen word, vooral omdat beide emoji’s valse wimpers dragen. Ik droeg die namelijk tijdens een van mijn ontmoetingen met Kidd. Ik had ze toen laten aanbrengen, maar ze vielen ietwat groot uit. En dat hebben ze nu juist op het huis geschilderd. Nee, dat is heus wel een rechtstreekse aanval op mijn persoon."

Buurtbewoner Chris Strickfaden op nieuwswebsite Los Angeles Times: "Dit is duidelijke een geval van een 'Fuck you' naar iemand die zijn plicht gedaan heeft en van een 'Fuck you' naar de rest van de wijk. Hier is de eigenaar duidelijk te ver gegaan."

De buurt hoopt alvast dat het stadsbestuur, waar de problematiek intussen aangekaart werd, op korte termijn voor een oplossing zal zorgen.

Meest gelezen