5 jaar cel voor Maasmechelse die baby van vriendin doodschudde

Een vrouw van 29 uit Maasmechelen is veroordeeld tot vijf jaar cel omdat ze de baby van haar beste vriendin heeft doodgeschud. Dat gebeurde in november vorig jaar terwijl ze aan het babysitten was op de baby van drie maanden van haar vriendin.

De vrouw van Braziliaanse afkomst die zelf hoogzwanger was, paste regelmatig op de baby van haar vriendin, maar op 8 november 2018 liep het serieus mis. Toen het jongetje begon te wenen en zij hem niet meer stil kreeg, schudde ze hem hard door elkaar. Toen ze merkte dat het kindje gewond was, liep ze naar buiten om hulp te zoeken.

Enkele mannen die in de buurt aan het werk waren, probeerden de eerste zorgen aan het kindje toe te dienen. Tegen de werkmannen en de opgeroepen hulpdiensten zei de Braziliaanse dat ze met het kind van de trap gevallen was. Die leugen hield ze enkele maanden vol.

Het jongetje werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar stierf hij 10 dagen later aan de gevolgen van het shakenbabysyndroom.

5 jaar cel

Het parket wachtte tot de vrouw bevallen was en haar kind een achttal weken oud was om haar op te pakken. Ze is nu veroordeeld door de rechtbank van Tongeren tot een celstraf van vijf jaar. Volgens de advocaat van de ouders van de baby zijn ze opgelucht dat er een uitspraak is. Ze kregen in de rechtbank wel geen antwoord op de vraag wat er precies gebeurd is.

Twee weken geleden werd ook al een man uit Lanaken veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij zijn baby heeft doodgeschud.

Meest gelezen