2018 Invision

Acteur Danny Trejo, schurk uit films, redt baby uit auto in echte leven

De Amerikaanse acteur Danny Trejo, een van de bekendste vertolkers van schurken in Hollywood, heeft zich deze week in het echte leven als een held gedragen. Bij een verkeersongeval in Los Angeles aarzelde hij geen seconde om een baby uit een gekantelde auto te redden. 

Trejo was getuige van het ongeval waarbij twee auto's op elkaar botsten. Als gevolg daarvan kwam één van beide auto's op zijn dak terecht. Trejo merkte op dat er nog een baby in zat.  De acteur probeerde via een gebroken venster in de gekantelde auto te geraken, maar kon de gordel niet losmaken. Met de hulp van een andere getuige kon hij uiteindelijk het kind bevrijden. "Het enige wat het kind gered heeft, was het kinderzitje", zei hij achteraf. 

Volgens de brandweer van Los Angeles moesten drie mensen na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht worden. Hun verwondingen waren niet levensbedreigend. 

"Al het goede dat me ooit overkomen is, was een rechtstreeks resultaat van het feit dat ik iemand anders geholpen had", zei Trejo aan CNN.  De acteur is bekend van films als "From dusk till dawn" en "The weight of blood and bones". 

Meest gelezen