Videospeler inladen...

Egypte doodt zeventien verdachten van terroristische aanslag

De Egyptische veiligheidsdiensten hebben donderdag zeventien mensen omgebracht, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om terroristen. Het waren mensen die verdacht werden betrokken te zijn bij de dodelijke aanslag van afgelopen zondag in de hoofdstad Caïro. 

Volgens het ministerie behoorden de personen tot de groep Hasm, die volgens de Egyptische overheid dicht aanleunt bij de verboden organisatie Moslimbroeders. Maandag verklaarde president Abdel Fattah al-Sissi dat de botsing tussen verschillende auto's zondag in Caïro een terroristische daad was. Een van de voertuigen was geladen met explosieven. Bij de ontploffing in de buurt van een oncologisch centrum kwamen zeker twintig mensen om het leven. Onder hen ook de vermoedelijke zelfmoordterrorist.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat nu weten dat Hasm achter die aanslag zat. Donderdag konden de autoriteiten de zelfmoordterrorist, die de bomauto liet ontploffen, al identificeren. Vervolgens konden de veiligheidsdiensten "verschillende leden van een cel van Hasm lokaliseren" en bij operaties in Caïro en in Fayoum werden zeventien onder hen gedood. Daarbij ook de broer van de zelfmoordterrorist. Die werd eerst gevangen genomen, maar toen hij probeerde te vluchten, kwam ook hij om het leven. Het is niet duidelijk of de cel en de zeventien mannen rechtstreeks betrokken waren bij de aanslag van zondag.

Meest gelezen