Een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever
AFP or licensors

Israëlisch soldaat neergestoken op de Westelijke Jordaanoever

Op de Westelijke Jordaanoever, in de Palestijnse gebieden, is een Israëlische soldaat doodgestoken. Dat zegt het Israëlische leger. De soldaat zelf was een inwoner van een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Hij was sinds gisteravond vermist en is vanmorgen dood teruggevonden. Israël behandelt de zaak als een Palestijnse aanslag.

Het Israëlische leger tilt zwaar aan de zaak. "Dit is een ernstige aanslag", klinkt het bij de woordvoerder. De soldaat zelf woonde in de Israëlische nederzetting Ofra. Hij was gisteren op de terugweg vanuit Jeruzalem waar hij een boek gekocht had, toen hij verdween. Het boek is bij zijn lichaam teruggevonden. Rond 3 uur vannacht is zijn lichaam teruggevonden, met steekwonden. 

Momenteel wordt onderzocht of hij eerst ontvoerd werd. Het Israëlische leger is met man en macht op zoek naar een mogelijke verdachte. 

De Israëlische nederzettingen op Palestijns gebied zijn volgens het internationaal recht illegaal.

Meest gelezen