Macaulay Culkin na nieuws over remake "Home alone": "Disney, bel me"

Disney gaat een nieuwe versie van de populaire familiefilm "Home alone" maken. Ook andere klassiekers uit de bibliotheek van 20th Century Fox zullen herwerkt worden. De nieuwe versies zullen op de streamingdienst Disney + te zien zijn. Het is nog niet duidelijk of er opnieuw films of series van gemaakt zullen worden. 

De aankondiging van het nieuws dat "Home alone" herwerkt zou worden, ontlokte meteen veel reacties op sociale media, onder meer van acteur Macaulay Culkin, 38 intussen. Hij speelde als kind de hoofdrol in de "Home alone"-films. Hij grapte dat Disney hem moet bellen, maar liet er meteen ook geen twijfel over bestaan dat hij misschien niet meer de geschikte kandidaat was om de rol te vertolken. 

(lees verder onder de tweets) 

Disney herwerkt al een tijd zijn eigen klassiekers, zoals bijvoorbeeld "The lion king" die op dit moment in de bioscoop te zien is. 

Ook films uit de bibliotheek van Fox zoals "Night at the museum", "Diary of a wimpy kid", "Home alone" en "Cheaper by the dozen" zullen nu in een nieuw jasje gestoken worden voor de nieuwe streamingdienst Disney + die in de VS in november gelanceerd wordt.  Disney heeft de rechten op die films sinds de overname van 21st Century Fox eerder dit jaar.

Het is nog niet duidelijk of de films herwerkt zullen worden als film of dat er tv-series van gemaakt zullen worden. 

Het nieuws over de remakes lokt op sociale media gemengde reacties uit. Sommige fans zijn heel enthousiast. Anderen vrezen dat een nieuwe versie de herinnering aan de klassiekers zal verpesten. 

Er zijn ook mensen die vinden dat een remake van "Home alone" niet realistisch is anno 2019. In "Home alone" (1990) vergeet een familie de jongste zoon Kevin tijdens de kerstdagen mee te nemen op reis en kunnen ze hem de dagen erna niet bereiken. Nu elk kind een smartphone heeft, zou dat probleem snel opgelost zijn. "Home alone" was een groot succes en kreeg meerdere sequels. 

Bekijk hieronder de trailer van "Home alone" (1990): 

Meest gelezen