Misplaatste grap in Brussel: springlading rond pluchen varkentje

In Elsene is de ontmijningsdienst van het leger woensdagnamiddag opgeroepen om een pluchen varken onschadelijk te maken. De politie was ongerust omdat er elektrische draden en springlading rond de hals van het knuffeldier zaten.

Mensen hadden het knuffeldier in de namiddag zien liggen in de Opperstraat in Elsene. De politie kwam erbij en nam het zekere voor het onzekere. "Zelfs al gaat het om een pluchen varken, we laten niets aan het toeval over", klonk het gisteren bij de politie. DOVO werd er bijgehaald en in afwachting heeft de politie een veiligheidszone ingesteld. Het bleek uiteindelijk allemaal onschuldig. 

Misplaatste grap

Commissaris van de politiezone William Mariel: "In deze tijden van dreigingsniveau twee is dit echt een misplaatste grap. De mensen zijn er misschien aan gewoon geworden, maar bij ons speelt dat voortdurend in ons achterhoofd en moeten wij de nodige voorzorgsmaatregelen nemen."

Meest gelezen