© VRT Polle Van Rooy

Nieuw seizoen van "Het Huis": deze bekende Vlamingen laten in hun ziel kijken

Dit najaar verschijnt het vijfde seizoen van de documentairereeks "Het Huis" op Eén. Journalist en reportagemaker Eric Goens nodigt opnieuw een aantal bekende Vlamingen uit die 24 uur in het huis zullen verblijven. Onder anderen Lynn Wesenbeek, Willy Sommers, Theo Francken, Marc Herremans en Dina Tersago zullen over de vloer komen voor openhartige gesprekken.  

Dit najaar zendt Eén het vijfde seizoen uit van de documentairereeks "Het huis". Vier jaar geleden nodigde reportagemaker Eric Goens voor het eerst acht bekende Vlamingen uit om (elk afzonderlijk) 24 uur door te brengen in een huis. Doorheen het verblijf, waarin de gast even is afgesloten van de rest van de wereld, worden diepgaande gesprekken gevoerd over hun leven en carrière. 

De eerste twee seizoenen van de televisiereeks speelden zich af in Bertem, maar voor het derde en vierde seizoen trok Goens met zijn gasten naar een huis in Zuid-Afrika. De reeks werd toen even omgedoopt tot "Die Huis". Het nieuwe seizoen zal echter worden opgenomen in Vlaanderen en dus opnieuw onder de naam "Het Huis" worden uitgezonden. Ook dit jaar zal er tijdens het verblijf van 24 uur telkens een "mystery guest" opduiken. 

De namen van de acht bekende Vlamingen die zullen deelnemen aan het nieuwe seizoen werden nu bekendgemaakt. Onder meer wielrenner Wout van Aert en voormalig VTM-nieuwsanker Lynn Wesenbeek zullen verblijven in het huis, net als ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ook Belgisch triatleet Marc Herremans en televisiepresentatrice Dina Tersago zullen in het huis verblijven. Verder komen ook zangers Willy Sommers en Niels Destadsbader en televisiepresentator James Cooke bij Goens over de vloer.  

Meest gelezen