Videospeler inladen...

Dodelijk ongeval met voetganger op Brusselse Buitenring: slachtoffer was gisteravond opgepakt voor openbare dronkenschap

De Buitenring van Brussel is tussen Dilbeek en Anderlecht weer opengegaan voor het verkeer. De weg was er de hele ochtend versperd door een ongeval met een voetganger en een auto. Een voetganger wilde omstreeks 5.30 uur de Ring oversteken, werd aangereden door een auto en is overleden. Het parket meldt dat de man gisteravond was opgepakt voor openbare dronkenschap en naar het ziekenhuis was gebracht.

“De man was ‘s avonds opgepakt door de politie van Brussel-Zuid voor openbare dronkenschap”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. “Hij werd overgebracht naar het Erasmusziekenhuis voor verzorging. Hij heeft op een bepaald moment het ziekenhuis verlaten en zou volgens de eerste vaststellingen de autosnelweg zijn opgelopen.”

Of de man van zijn vrijheid was beroofd en ontsnapte uit het ziekenhuis, is nog niet duidelijk. Ook is het nog niet duidelijk hoe lang de man in het ziekenhuis is gebleven en of hij daar verzorging heeft gekregen. 

Op de Buitenring reed een auto de 43-jarige man dus aan en het voertuig kwam daarna tegen een paal terecht waardoor een signalisatiebord op de snelweg is beland. De rijweg is dus weer vrijgemaakt. Alleen de afrit richting Sint-Pieters-Leeuw is nog afgesloten, maar die zal nog voor de middag worden opengesteld.

De Buitenring was vanmorgen ter hoogte van Anderlecht volledig versperd. De politie raadde aan via de afrit Erasmus de Buitenring te verlaten en via lokale wegen de oprit Sint-Pieters-Leeuw op te rijden. Het ongeval leidde de hele ochtend tot ernstige vertragingen. Ondertussen verloopt het verkeer er behoorlijk vlot.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...
VRT

Meest gelezen