Opnieuw dodelijk ongeval op Kinrooiersteenweg in Neeroeteren

Op de Kinrooiersteenweg in Neeroeteren (Maaseik) is donderdagmiddag opnieuw een dodelijk ongeval gebeurd. Een autobestuurder reed tegen een boom en overleed ter plaatse. Afgelopen weekend kwamen er ook al twee mensen om het leven op de Kinrooiersteenweg. Er wordt binnenkort een trajectcontrole ingevoerd.

Om een nog onbekende reden is de chauffeur van een bestelwagen op de Kinrooiersteenweg in Neeroeteren tegen een boom terechtgekomen. Hij heeft het niet overleefd. De politie heeft de weg een tijd afgesloten.

Al vaker ongevallen

Afgelopen weekend is op die weg nog een dodelijk ongeval gebeurd, een Nederlands koppel kwam toen om het leven. Net deze voormiddag hebben de burgemeesters van Kinrooi en Maaseik een overleg gehad over mogelijke maatregelen op die weg omdat er al vaker ongevallen zijn gebeurd. 

Aangeslagen

"Ik ging net met de burgemeester van Kinrooi Jo Brouns en het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg toen we bericht kregen van de politie dat er een zeer zwaar ongeval gebeurd was, en dat er ook weer iemand overleden was", vertelt burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere. "We waren echt heel aangeslagen. De mensen van Wegen en Verkeer waren daar trouwens nog langsgereden toen ze naar hier kwamen. Het is bijna niet te begrijpen dat zoiets mogelijk is."

Trajectcontrole

Tijdens het overleg werd beslist om een trajectcontrole in te voeren en signalisatieborden te plaatsen op de steenweg van Neeroeteren naar Kinrooi. "Er lijkt een probleem te zijn met snelheid daar", besluit Tollenaere. "We gaan borden plaatsen om echt duidelijk te maken dat dit een heel gevaarlijke weg is en dat je daar traag moet rijden. We hopen dat de mensen daar rekening mee houden."
 

Meest gelezen