Videospeler inladen...

Overvallers plegen plofkraak op KBC-kantoor in Kinrooi

In Kinrooi, in de provincie Limburg, vlak bij de Nederlandse grens, is vannacht opnieuw een plofkraak gepleegd, dit keer op een bankkantoor van KBC. Volgens de politie is er geen buit gemaakt, en niemand raakte gewond. Opvallend: het is al de derde plofkraak in de gemeente. 

In een KBC-bankkantoor op de Breeërsteenweg in Kinrooi is vannacht een plofkraak uitgevoerd. De schade aan het kantoor is groot, buit werd er niet gemaakt.

"Rond vier uur vannacht ben ik wakker geschrokken door een enorme knal. Ik ben dan even gaan kijken, en het bleek om een plofkraak te gaan op het onbemande KBC-kantoor", vertelde burgemeester Jo Brouns (CD&V), die zelf vlakbij woont, eerder vanochtend aan Radio 2. "Getuigen hebben drie mensen gezien, die in een auto met Nederlands kenteken zijn gestapt", klinkt het. 

Limburg wordt wel vaker getroffen door plofkraken, al is het de laatste twee maanden rustiger. Specifiek in Kinrooi werd op 13 januari al een plofkraak gepleegd in een geldautomaat van Bpost. Toen werd geen buit gemaakt.

Eerder in juni 2018 maakten vier overvallers volgens het parket 400.000 euro buit bij een plofkraak in een ING-bankkantoor in de gemeente. "Tot op vandaag ben ik niet op de hoogte of daar al daders gevat zijn", aldus burgemeester Brouns. 

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen