Jonas Roosens

Air Antwerp vliegt vanaf 9 september vanuit Antwerpen naar London City Airport

De regionale luchtvaartmaatschappij Air Antwerp zal vanaf 9 september vanuit de luchthaven van Deurne naar London City Airport vliegen. Dat deelt de maatschappij mee, nadat het directoraat-generaal Luchtvaart en de FOD Mobiliteit een vlieg- en exploitatievergunning hadden toegekend.

Air Antwerp sloot een codeshare-overeenkomst met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Op weekdagen zal het driemaal per dag heen en weer vliegen tussen Antwerpen en London City. Op zondagavond gebeurt dat één keer. Air Antwerp zal vliegen met een Fokker 50 turboprop, waarin plaats is voor vijftig passagiers.

Air Antwerp ging in mei dit jaar van start. Aandeelhouders zijn de Ierse luchtvaartmaatschappij CityJet en KLM. De Britse lagekostenmaatschappij Flybe vliegt nog tot eind deze maand vanuit Deurne naar Londen, maar dat is naar London Southend, dat verder dan London City Airport van het stadscentrum ligt.

Meest gelezen