Videospeler inladen...

Charlotte Vandermeersch speelt voorstelling "Buzz" 1 maand lang bijna elke dag: welkom op het Edinburgh Fringe Festival

Het Edinburgh Fringe Festival in Schotland is het grootste theaterfestival ter wereld. Er zijn een maand lang meer dan 3.500 shows te zien op meer dan 300 verschillende locaties. Dat staat garant voor ongeveer 2,7 miljoen verkochte tickets per jaar. Dit jaar staat de Belgische actrice Charlotte Vandermeersch op het festival. Haar collega Marieke Dermul, die vorig jaar zelf op het festival speelde, neemt ons mee op sleeptouw in deze video.

Charlotte Vandermeersch speelt op het Fringe Festival haar voorstelling "Buzz", een bewerking van de roman "Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?" van Jorn Harstad. Het is een ode aan "de tweede durven te zijn", in plaats van diegene die in de spotlights staat. De Amerikaanse astronaut Buzz Aldrin was de tweede man op de maan, na Neil Armstrong. De voorstelling is een productie van Kopergietery/Arsenaal Lazarus.