Gerechtelijk onderzoek geopend naar dodelijk ongeval op Brusselse buitenring

Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld in het onderzoek naar het dodelijk ongeval op de Brusselse buitenring donderdagochtend. Toen werd een man die eerder was overgebracht naar het ziekenhuis aangereden terwijl hij de autosnelweg wilde oversteken.

De 43-jarige man was rond half vier ’s nachts aangetroffen op de Lenniksebaan in Anderlecht en werd door de politie naar het ziekenhuis overgebracht. Hij was onder invloed van alcohol en had verzorging nodig.

Minder dan twee uur later verliet hij het ziekenhuis en probeerde hij te voet de Brusselse buitenring over te steken. Hij werd aangereden door een autobestuurder die vervolgens tegen de pijler van de signalisatieborden knalde en het hele gevaarte naar beneden bracht. De voetganger was op slag dood. De autosnelweg was door het ongeval urenlang geblokkeerd.

Het parket wil nu onder meer achterhalen hoe de man het ziekenhuis heeft verlaten. “Er is een gerechtelijk onderzoek geopend voor onopzettelijke doodslag door een gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. “Het gaat om een onderzoek tegen onbekenden.”

Meest gelezen