Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Oud-keizerin Michiko (84) van Japan heeft borstkanker in vroeg stadium

Volgens het keizerlijke paleis in Tokio moet de 84-jarige keizerin binnenkort geopereerd worden. Er is bij haar borstkanker vastgesteld, maar dan wel in een beginstadium. Michiko is de echtgenote van keizer-emeritus Akihito die in april van dit jaar is afgetreden ten voordele van zijn zoon Naruhito.

Artsen hebben eind vorige maand een beginnend stadium van borstkanker vastgesteld bij de keizerin. Er zou ook een klein hartprobleem zijn opgemerkt. Hoe dan ook zou de keizerin binnenkort geopereerd worden. Eind juni was Michiko al eens aan een oog geopereerd wegens cataract. 

Toch zou de gezondheidstoestand van de 84-jarige keizerin nog goed genoeg zijn om haar nog enkele reizen te laten uitvoeren. Zo zal ze eind deze maand een bezoek brengen aan Karuizawa in het centrum van Japan. Daar heeft ze eind de jaren 50 haar echtgenoot, de latere keizer Akihito, leren kennen tijdens een tennispartijtje. In april 1959 zijn Akihito en Michiko getrouwd.

Michiko is de moeder van de huidige Japanse keizer Naruhito. Die is begin mei keizer geworden nadat zijn vader Akihito is afgetreden. 

Meest gelezen