Kunstgrasperkjes met kunstbloemen houden sluikstorters tegen in Machelen en Vilvoorde

In Machelen en Vilvoorde hebben ze een paar maanden geleden kunstgrasperkjes met kunstbloemen aangelegd rond de glasbollen. Het idee komt uit Nederland en zou sluikstorters tegenhouden. Het blijkt te werken, er is veel minder sluikstort en afval rond de glasbollen.

In Vilvoorde en Machelen is het aantal sluikstorten aan de glasbollen gedaald nadat ze rond die bollen parkjes hebben aangelegd.

De afvalintercommunale Incovo heeft aan 3 glasbollen in Machelen en Diegem van die grasperkjes aangelegd. En blijkbaar heeft dat de sluikstorters afgeschrikt, zegt schepen van milieu in Machelen, Magda Geeroms: "In het begin waren er veel mensen die daar zeer sceptisch tegenover stonden, ik had zelf ook niet gedacht dat het zo'n daling ging geven. Rond de glasbakken wordt een synthetisch grasveldje gelegd met synthetische bloemen en het is ongelofelijk hoe dat werkt."

Meest gelezen