Man aait bizon: "Nee, nee, doe dat toch niet!"

Er zijn altijd mensen die denken iets meer te mogen dan toegelaten, zonder daarbij bij de eventuele gevolgen stil te staan. Want wat te denken van deze bezoeker aan het Yellowstone National Park, een van de grootste nationale parken in de VS, die dacht een bizon een aai op het voorhoofd te moeten geven? De beelden, die begin juli gepubliceerd werden maar pas de afgelopen dagen viraal gingen, werden door de medewerkers van het nationaal park niet op enthousiasme onthaald, omdat de daad van de man helemaal anders had kunnen aflopen.

In de video is te zien hoe een man naar het dier toestapt, terwijl degene die de beelden maakt "Nee nee, doe dat toch niet!" prevelt. Uiteindelijk schrikt het dier en verwijdert het zich van de bezoekers.

De video werd intussen verwijderd van YouTube, maar kan nog in een verslag van nieuwswebsite Today bekeken worden. Of in een verslag van KTVQ News:

Cam Sholly, parkwachter in het Yellowstone National Park, op nieuwswebsite People: "Deze persoon heeft duidelijk niet goed nagedacht over hetgeen hij deed en hij toont vooral een groot gebrek aan gezond verstand. Hij heeft niet alleen zichzelf in gevaar gebracht, maar ook de andere aanwezigen daar. Voor hetzelfde geld had het dier de groep aangevallen."

"Hij heeft de regels die wij hier opgesteld hebben om dieren in hun natuurlijke habitat te laten leven duidelijk overtreden. We verwachten toch wel een andere houding van onze bezoekers. Er zal dan ook een onderzoek ingesteld worden naar hetgeen gebeurd is", aldus Sholly nog.

Meest gelezen