Videospeler inladen...

Lood uit scholen verwijderd na brand Notre-Dame, heropbouw wellicht op 19 augustus hervat

In enkele scholen in Parijs is gestart met het verwijderen van hoge concentraties lood, afkomstig van de zware brand in de Notre-Dame. De prefect van de regio Ile-de-France zegt intussen dat de heropbouw wellicht op 19 augustus kan worden hervat.

Gehuld in een beschermende uitrusting zijn werknemers aan de slag gegaan in een kleuterschool op 100 meter van de Notre-Dame om het lood dat daar is terechtgekomen te verwijderen. In september moet het saneringswerk klaar zijn, zodat het nieuwe schooljaar zonder zorgen van start kan gaan.

De hervatting van de bouwwerken aan de kathedraal in Parijs is voor maandag 19 augustus gepland, zodra de garantie gegeven is dat de werf "integraal beantwoordt aan de voorschriften van de arbeidsinspectie", zegt de prefect van de regio Ile-de-France intussen.

De werf werd op 25 juli onderbroken. De werkzaamheden zouden volgende week hervat worden, maar het onderzoek naar loodvergiftiging veroorzaakte vertraging. Uitrusting en procedures moeten nu zorgen voor "een optimale bescherming en veiligheid van het personeel op de werf", en "een strikte controle van de in- en uitgangen garanderen, zodat geen enkele vervuiling naar buiten gaat".

Zodra die garantie er is, "zal Michel Cadot, prefect van de regio Ile-de-France, prefect van Parijs, toestemming geven voor de hervatting van de werkzaamheden op de werf van de kathedraal." 

AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen