Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Schutter El Paso bekent dat hij Mexicanen wilde doden

De man die vorig weekend in El Paso, in de Amerikaanse staat Texas, 22 mensen heeft doodgeschoten, heeft bekend dat hij Mexicanen wilde doden. Dat zegt de Amerikaanse politie. Die maakte ook bekend dat de verdachte zich kort na de aanslag zelf heeft overgegeven.

Al vrij snel na de aanslag behandelde de FBI de zaak als binnenlandse terreur. De bekentenissen van de 21-jarige verdachte lijken nu te bevestigen dat hij wel degelijk racistische motieven had. 

Volgens de Amerikaanse politie werd de man kort na de aanslag gearresteerd, nadat de politie zijn auto had doen stoppen aan een kruispunt. Volgens het arrestatiebevel zou de man zichzelf hebben overgegeven door met zijn armen in de lucht uit zijn auto te stappen. Hij bekende dat hij de schutter van El Paso was en zei dat hij Mexicanen wilde doden.

Bij de aanslag kwamen 22 mensen om het leven, van wie velen van Latijns-Amerikaanse origine waren. 8 slachtoffers hadden de Mexicaanse nationaliteit. Meer dan 20 anderen raakten gewond.

Walmart haalt reclame voor gewelddadige games weg

Intussen heeft de Amerikaanse winkelketen Walmart zijn werknemers opgedragen alle reclame voor gewelddadige games uit de winkels weg te halen. Dat blijkt uit een interne memo die op sociale media rondgaat. De aanslag in El Paso vond plaats in een Walmart. De winkelketen blijft wel wapens verkopen.

Meest gelezen