Sint-Gillis-Waas weigert nieuwe supermarkt van Albert Heijn

Het schepencollege van Sint-Gillis-Waas gaat niet akkoord met de aanvraag om het handelscentrum "De Wilgard" te slopen en herop te bouwen. Hoofdreden is het plan om er ook een supermarkt van Albert Heijn te vestigen.

Een projectontwikkelaar diende onlangs een aanvraag in voor de sloop van alle bestaande gebouwen op de Wilgard, aan de Potterstraat (N 403). In de plaats zou er een nieuwbouw komen voor de winkels die er nu al zijn, maar ook een nieuwe vestiging van supermarktketen Albert Heijn.

Bezwaar

De aanvraag zorgde voor veel buurtprotest en nogal wat bezwaarschriften en een petitie. Het Comité voor Kleinhandel gaf een negatief advies, net als Wegen en Verkeer, dat de beheerder is van de N 403.

Motivering

Het schepencollege sloot zich aan bij de adviezen en besliste om geen vergunning toe te kennen voor het project. De supermarkt zou de lokale handel in Sint-Pauwels te sterk verzwakken. Maar ook op vlak van verkeer zouden er veel problemen ontstaan. De N 403 is al erg druk op die plaats en kan moeilijk nog extra verkeer aan. In het plan staan ook te weinig parkeerplaatsen (100 voor auto's en 25 voor fietsen). De aanvrager heeft nu een maand de tijd om in beroep te gaan bij het provinciebestuur.

Meest gelezen