Sint-Truiden wil Chaussée d'Amour laten erkennen als zwart verkeerspunt

Het gemeentebestuur van Sint-Truiden wil komaf maken met de vele kop-staartbotsingen op de Luikersteenweg, ook bekend als de Chaussée d'Amour. Maar de stad is niet bevoegd, omdat het een gewestweg is.

De afgelopen 4 jaar gebeurden maar liefst 106 verkeersongevallen op de Luikersteenweg. Dat waren vaak kop-staartaanrijdingen, meestal zonder gewonden, vaak veroorzaakt door chauffeurs die naar de bordelen aan het kijken waren in plaats van naar de weg. 

Niet de stad, maar het Agentschap Wegen en Verkeer is verantwoordelijk voor de weg. Dat heeft de afgelopen jaren al aanpassingen laten doen, zoals de aanleg van aparte fietspaden, en de plaatsing van reflectoren en paaltjes.

Maar volgens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) is dat niet genoeg. “Wij waren verrast dat die weg niet op de lijst staat met zwarte punten in Vlaanderen. Het Vlaams gewest had een nieuwe analyse gemaakt van de gewestweg en ze vonden het niet nodig om de baan op de lijst te zetten”, zegt ze. “We zullen nu zelf een analyse maken om aan te geven aan het gewest welke maatregelen er nog moeten genomen worden.”

Politiereglement

Sint-Truiden werkt ook aan een nieuw politiereglement voor de bordelen in de stad. De burgemeester hoopt dat dit reglement na de zomer kan worden goedgekeurd door het stadsbestuur. De afgelopen 2 jaar zijn 13 bars gesloten omdat ze niet in orde waren met hun vergunningen.

Meest gelezen