Archieffoto

Londen en grote delen van VK even getroffen door grote stroomonderbreking

Grote delen van de Britse hoofdstad Londen en het zuidoosten van Engeland zijn in de late namiddag getroffen door een stroomonderbreking. Verkeerslichten vielen uit en treinen liepen vertraging op. Intussen zou de stroom op de meeste plaatsen weer hersteld zijn.

Volgens UK Power Networks was de stroomonderbreking een gevolg van "een storing in het nationale elektriciteitsnetwerk" en lag de oorzaak bij twee generatoren. Stroomleveranciers hadden het over een "groot incident". Volgens Western Power Distribution, dat grote delen van het zuiden van Engeland en Wales bedient, zouden alle getroffen klanten intussen opnieuw stroom hebben.

In Londen vielen als gevolg van de stroomonderbreking verschillende verkeerslichten uit. Transport for London drong er daarom bij de bevolking op aan voorzichtig te zijn op de weg. Ook verschillende treinen hebben vertraging of zijn geschrapt, zowel in Londen als daarbuiten.

Ook in het noordoosten van Engeland en in Wales zouden er (korte) stroomonderbrekingen geweest zijn. Passagiers op de luchthaven van Newcastle meldden een korte onderbreking van zo'n 15 minuten, schrijft de BBC op haar website. De luchthavens Heathrow, Gatwick en Luton zouden niet getroffen zijn.

Meest gelezen