Carrefour roept kalkoenschnitzels terug, Casa doet hetzelfde met tafelserie uit bamboe

Wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella heeft het bedrijf LDC-Sable uit voorzorg de dunne kalkoenschnitzels van het merk Le Gaulois uit de handel genomen. Dat meldt Carrefour België. Winkelketen Casa roept dan weer de Elemental tafelserie uit bamboe terug. In de producten zijn melamine en formaldehyde aangetroffen die in de voeding kunnen belanden.

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn buikkrampen en diarree, vaak vergezeld van koorts. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 72 uur na de besmetting. De symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit.

Het betreft lotnummer 0119337096 (te gebruiken tot 15 augustus 2019). De dunne kalkoenschnitzels van Le Gaulois zijn per twee verpakt.

Consumenten die dit product in hun bezit hebben, worden gevraagd om ze niet te consumeren en ze terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald zullen worden. Meer info bij de klantendienst van Carrefour Belgium (0800/9.10.11) op werkdagen van 8.30 tot 20 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur.

Casa

Winkelketen Casa roept dan weer de Elemental tafelserie uit bamboe terug. In de producten zijn melamine en formaldehyde aangetroffen die in de voeding kunnen belanden.

Het gaat om de Elements BF bowl (14x10x4,5 cm) in zwart en terracotta, het Elements BF bord (21x15x1,8 cm) in zwart en terracotta, het Elements BF dienblad (45x30x1,8 cm) in zwart, de Element BF bowl (diameter 9 cm) in zwart en terracotta, de Element BF bowl (Ø13 cm) in zwart en terracotta, de Elemental voorraaddoos (diameter 15 cm) in zwart en terracotta en de Elemental voorraaddoos (diameter 24 cm) in zwart en terracotta.

Het bedrijf CASA International N.V./S.A. vraagt haar klanten de producten niet te gebruiken en ze terug te brengen naar het verkooppunt.

Meest gelezen