Vermoord en gedumpt vlak bij Belgische grens, maar niemand weet wie ze is: onbekende vrouw wordt nu begraven

Op de grens tussen Nederland en België werd op 22 juni het lichaam van een vrouw gevonden. Ze was doodgeschoten en in een wei gedumpt. Anderhalve maand later tast de politie nog steeds in het duister over de identiteit van het slachtoffer en van de dader. Volgende week dinsdag zal de vrouw anoniem begraven worden in Terneuzen.

We gaan even terug naar zaterdag 22 juni. In het Nederlandse dorpje Westdorpe, vlak bij de Belgische grens, wordt een vrouw dood aangetroffen. Ze ligt naakt in een wei, doodgeschoten. Vermoedelijk was de vrouw hoogstens enkele dagen dood. Naast haar vinden de speurders enkel een vuilniszak met een Franse opdruk. Geen kleren, geen persoonlijke spullen. De politie vermoedt dan ook dat ze ergens anders vermoord werd en in het weiland gedumpt werd.

Anderhalve maand – en 174 tips - later tast de politie nog altijd in het duister over de identiteit van de vrouw. Dinsdag zal ze anoniem begraven worden in Terneuzen, Nederland. "Helaas zullen er geen geliefden aanwezig zijn, alleen mensen die een zakelijke reden hebben. We willen zo snel mogelijk weten wie deze vrouw is om zo haar dierbaren te kunnen informeren", benadrukt de officier van justitie Kim Weijers. 

Wat weten we over de onbekende, vermoorde vrouw?

Naar schatting is de vrouw tussen 50 en 65 jaar oud. Ze is ongeveer 1,60 meter groot, weegt 60 kilogram en heeft kort rossig haar. Volgens Weijers lijkt alles erop dat de vrouw zichzelf "prima verzorgde". "Dat kunnen we afleiden aan de staat van haar gebit, haar operaties aan de baarmoeder, eierstokken, blindedarm en galblaas. Verder waren haar nagels ook goed verzorgd. Vermoedelijk stond ze nog volop in het leven."

"We hebben heel veel verdwijningsdossiers in Nederland en België nagelopen en zijn van plan dat ook nog in andere landen te doen", zegt Martine Jacobs, die het opsporingsteam leidt. "Ook haar DNA, vingerafdrukken en tandgegevens zijn vergeleken met databases in vele Europese landen." Volgens de politie is het zaak om eerst haar identiteit te achterhalen. "Daarna kunnen we pas goed onderzoek doen naar diegene die dit op zijn geweten heeft."

We hebben heel veel verdwijningsdossiers in Nederland en België nagelopen

Martine Jacobs - Team Opsporingen

De politie vraagt ook aan iedereen om uit te kijken naar mensen die mogelijk een reden hebben om sinds 22 juni weg te zijn. "Het kan zijn dat de vrouw zelf, of mogelijk de dader, een reden heeft opgegeven waardoor ze nog steeds niet gemist wordt in haar omgeving." Enkele voorbeelden? Een lange vakantie of werk in het buitenland. 

Bekijk hieronder de video die de politie verspreid heeft: 

Meest gelezen