Xinhua

Meer dan miljoen mensen geëvacueerd voor doortocht tyfoon in China, al zeker 28 doden

In het oosten van China zijn al zeker 28 doden gevallen door de doortocht van de tyfoon Lekima. Meer dan een miljoen mensen werden geëvacueerd. De storm raasde ook over Shanghai, maar had daar wel al flink aan kracht ingeboet.

De tropische cycloon Lekima ging vanochtend aan land in de oostelijke provincie Zhejiang. 

Hij bracht niet alleen windsnelheden tot 180 kilometer per uur en zware regen met zich mee, maar veroorzaakte ook aardverschuivingen. Zeker 28 mensen kwamen om het leven. Verschillende anderen zijn vermist. 

Meer dan een miljoen mensen zijn geëvacueerd uit het rampgebied. Op diverse plaatsen zijn opvangcentra ingericht.

Op weg naar het noorden heeft de tyfoon aan kracht verloren. Maar nog altijd veroorzaakt hij hevige wind en regen, en blijft het risico op overstromingen groot.

In Shanghai, de grootste stad van China, zijn verschillende bezienswaardigheden, musea en parken dichtgegaan. De doortocht van de tyfoon verlamt het lucht- en spoorverkeer. Meer dan 1.000 vluchten werden geschrapt.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen